Lär dig bemästra vadslagning på Motocross och Speedway

Den digitala revolutionen har fått en stor inverkan på hur vi kan spela på olika sporter. Det traditionella sättet att gå till själva motorbanan tävlingarna utspelar sig på och lägga sitt spel har nästan helt ersatts med att man lägger samma typ av spel fast på internet. Den digitala revolutionen har även hjälpt till med tillgängligheten då man inte behöver vara fysiskt närvarande utan man har tillgång till att livestreama hela evenemanget.

Då denna typen av motorsport är väldigt populär i Sverige och vi har väldigt bra inhemska ligor så ser vi också att många spelbolag satsar stort på att fånga upp denna publiken för att ge dem en spelupplevelse som fåtal kan matcha. Men för den som inte har spelat på denna typen av sport innan så kan det vara en djungel att hitta hur man ska göra och spela på. I denna artikeln så kommer vi försöka guida dig till de vanligaste vadslagningarna man kan göra och ge allmänna tips på hur man förstärker sina vinstchanser.

spel på motorcross

De vanligaste typerna av spel på Motocross och Speedway

När man väl bestämt sig för att ge sig ut i speldjungeln så är det lägligt att ha någorlunda koll på hur allting går till. Men när man klickar sig vidare på hemsidan hos de stora spelbolagen så ser man bara en massa ord och knappt någon förklaring om vad de innebär. I listan nedanför kommer du hitta de vanligaste typerna av spel man kan göra inom Motocross och Speedway samt lite om vad de innebär.

  • Vinnare – Denna typen av spel är allt som oftast den vanligaste hos de som spelar. Detta är för att det är så simpelt som det låter: du spelar på det laget som du tror står som segrare i slutet av evenemanget.
  • Matchodds – I med att det inte bara är ett race det avgörs på så har du chansen att spela på individuella matcher istället för bara det stora hela. Detta gör att även om du tror att ett lag kommer vinna hela evenemanget så kan du spela på att ett annat lag vinner första matchen.
  • Head-to-Head – Denna typen av spel är lite klurigare än de andra. Detta är för att du har chansen att spela på förare eller lag mot varandra. Säg till exempel att ditt favoritlag leder ligan men du känner att laget under kommer vinna detta specifika evenemanget så kan du satsa på att de laget kommer före ditt lag, oavsett placering.

Det finns självklart mer vadslagningar att spela på, men dessa är de vanligaste typerna man kan hitta hos de stora spelbolagen.

Hitta det bästa spelbolaget för dig

När man väl satt sig in i denna typen av sport så vill man även försöka hitta de bästa oddsen som ger dig mest pengar i fickan. Detta är också en djungel då det finns många olika spelbolag som erbjuder snarlika odds, men det finns vissa som står ut. Det är därför rekommenderat att kolla över de stora spelbolagen (och även de små om man vill) för att se vilka odds som lockar mest. Genom att göra detta så finns det även chansen att man kan hitta andra sporter som verkar intressanta eller att man hittar en typ av spel som passar just dig som handen i handsken. Så se till att ta god tid på dig och förbered dig innan du ger dig ut på spelmarknaden.